top of page

PÅGÅENDE PROSJEKT

Ingemann jobber for øyeblikket med følgende prosjekt:

"Å Drukne i Skam" Tragikomisk monologforestilling

"Osteprofessoren" en komedie inspirert av sanne hendelser, som viser hvordan og hvorfor en kommunistisk professor valgte å gi sin dyrebare oppfinnelse, en ost, til et kapitalistisk meieri

"To Boil a Frog" (arbeidstittel) et trekantdrama

wix(7).png

"Å Drukne i Skam

Har du noen gang opplevd at livet er så kjipt at du ikke gidder å gjøre noe annet enn å se på TV, mens du scroller på telefonen og drømmer om en annen virkelighet?

 

Eller å være i en “flat-vill” storm som ser kommunegrå ut på utsiden?


Eller at alt er så meningsløst at du mister ordene dine?

 

Hva skjer så hvis du møter «RuPaul's Drag Race» på TV-en?

 

En deprimert kvinne lever i en fastlåst tilværelse. Der har hun vært siden pandemien. Hun har falt utenfor samfunnet og kommer seg ikke inn igjen. Tiden står stille og det er ikke noe å gjøre med det. Slik er det…eller… Tiden er stille, men den går også… tid finnes ikke og samtidig vet hun at hver dag er hun et steg nærmere døden.

 

Da er det innmari deilig å kunne se på TV.

 

Når hun oppdager realityprogrammet «RuPaul's Drag Race» blir hun kastet på reise i indre og ytre landskap. Der møter hun blandt annet byrokrasadisten fra Nav, drømmemannen på Tinder, dama fra jorbærpikene, usynlige gjørmevegger, regnbuehinner og Rupaul Charles. Hvor mye handler depresjonen om indre prosesser og hvor mye dreier dette seg om ytre omstendigheter hun ikke kan gjøre noe med?

 

«Å Drukne i Skam» er en filosofisk, billedlig og tragikomisk monologforestilling som byr på sårhet, mørke, håpløshet, men også håp, humor og skjønnhet. Her berøres temaene identitet, selvfølelse, kvinnelighet, skjebne, og spillet mellom virkelighet og virkelighetsflukt i depresjon.  Forestillingen er basert på dybdeintervju med 6 anonyme menn og kvinner som har gått i behandling for depresjon, intervju med terapeuter, på research, og på egne erfaringer. 

 

Stykket stiller spørsmål rundt det å være et «vellykket menneske» og det å være kvinne i samfunnet i dag. Her utforskes spørsmål som: Hvem det er som skal bære ansvaret for den som er for syk til å gjøre selv? Hvordan skal de som har falt utenfor samfunnet komme seg inn igjen? Hvilke kriterier skal til for å være syk nok til å få hjelp? Og hva gjør de som ikke blir friske “til rett tid”?

 

Skuespiller: Marianne Jonger

Dramatiker, Lyd og Regi: Nicole S. C. Ingemann

Kostyme og Scenografi: Cesca Dvorak

Varighet: Ca 1 time

 

Takk til Fritt Ord, Dramatikkens Hus, Trondheim Kommune, Trøndelag Fylkeskommune, Tindved Kulturhage, Salt, Rosendal Teater, Verkstedhallen, og Auskin Kreative Senter

Osteprofessoren


Hva kan føre til at en ideologisk kommunistisk professor gir sin dyrebare ost til et kapitalistisk meieri, trygg på at det er den rette tingen å gjøre?

Inspirert av et lite stykke lokalhistorie, av Bertolt Brecht og av filmskaper Wes Anderson utforsker dette manuset hva det betyr å være et godt menneske.

Engelsk førsteutkast ferdigstilt kunstneropphold, Seanse Volda, Oktober 2020

Norsk førsteutkast ferdigstilt på kunstneropphold på Arstad Nordre gård, November 2020.

Manus har vært under videreutvikling i samarbeid med Dramatikkens hus 2021. 

Det ble gjennomført en iscenesatt lesning ved Rosendal Teater, september 2022, i samarbeid med Dramatikkens Hus, se tidligere arbeid for bilder av lesningen.

"To Boil a Frog" (arbeidstittel)

«To Boil a Frog» (arbeidstittel) er et samtidsdrama for tre skuespillere, to kvinnelige og en mannlig skuespiller.  Prosjektet skal bruke video og audiovisuelle grep til å utforske og problematisere forholdet mellom virkelighet og fiksjon i par-relasjoner der paret bygger sin fremtid på sosiale media.

bottom of page